Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για το 2ο τρίμηνο 2023 με ευθύνη της κυβέρνησης

“Για άλλη μια φορά, η πληρωμή της αποζημίωσης για εφημερίες και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και αργίες σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων Υγείας δεν καταβάλλεται με ευθύνη της κυβέρνησης”

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, για απλήρωτα δεδουλευμένα των εργαζομένων.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αναλυτικά:

Να εκταμιευθούν τα κονδύλια για την πληρωμή των δεδουλευμένων του 2ου τριμήνου 2023 στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες Υγείας. Να αυξηθεί η αποζημίωση για τις εφημερίες, τις υπερωρίες και την εργασία νυχτερινή και σε αργίες και Κυριακές και να αποκατασταθεί η μισθολογική αδικία σε βάρος των εργαζομένων μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ)»,

Για άλλη μια φορά, η πληρωμή της αποζημίωσης για εφημερίες και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και αργίες σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους των δημόσιων μονάδων Υγείας δεν καταβάλλεται με ευθύνη της κυβέρνησης
Ταυτόχρονα, εξακολουθεί να παραμένει απαράδεκτα χαμηλή η αποζημίωση για τις εφημερίες και την εργασία νυχτερινή και σε αργίες και Κυριακές των εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες Υγείας, που εργάζονται μέσα σε συνθήκες αυξανόμενης εντατικοποίησης, με πολλές χρωστούμενες ημέρες ανάπαυσης και κανονικών αδειών».

Συνεχίζεται η αδικία σε βάρος των εργαζομένων του Προγράμματος “4.000 στην Υγεία”, με τη μη αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών για μισθολογική εξέλιξη, τη μη καταβολή επιδομάτων τέκνων και παραμεθορίου, ενώ δεν εφαρμόζεται ούτε η πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση για επανακαθορισμό του ύψους και των δικαιούχων του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας.

«Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

Να εκταμιευθούν τα αναγκαία κονδύλια και να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα. Να δοθεί ουσιαστική αύξηση στην αποζημίωση για εφημεριακή εργασία και εργασία νυχτερινή, υπερωριακή και σε Κυριακές και αργίες.

Οι εργαζόμενοι μέσω Προγραμμάτων της ΔΥΠΑ να αμείβονται με τον μισθό που προβλέπεται για τους υπόλοιπους εργαζομένους στο Δημόσιο, σύμφωνα με την εκπαιδευτική κατηγορία. Να αναγνωρισθεί πλήρως η προϋπηρεσία τους και οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι για το 2ο τρίμηνο 2023 με ευθύνη της κυβέρνησης”

  1. Ερηνη

    Τσιμουδια πουλάκια μου κι σεις.μη ξανακουσω κιχ.ολη η Ελλάδα μπλε.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί